UČENJE PETJA

Petje je menda staro – toliko kot samo človeštvo. Pravzaprav so glasilke najstarejši “inštrument”, na katerega znamo igrati vsi. Eni malo bolje, drugi slabše.

Zanimivo je, da se nauk o petju razvija skozi dolgo zgodovino, pa vendar običajno ne dajemo večjega poudarka osnovnim tehnikam petja, temveč pojemo “tako kot sami najbolje znamo”.

pevka poje na mikrofon

Nekaterim ljudem je petje kar nekako “položeno v zibelko”, a je kljub temu  pomembno, da vsak pevec (-ka) ki se resno loti te umetnosti, osvoji vsaj osnovne tehnike, preko katerih nadgrajuje svoje glasovne sposobnosti.

Barva glasu, razpon, minimalno naprezanje glasilk in vrsta drugih elementov, ki so obravnavani v video lekcijah so pomembni dejavniki, ki kih ne bi smel zanemariti nihče, ki se profesionalno ali ljubiteljsko ukvarja s petjem. Pevske osnove veljajo za vsakogar, za solo pevca, ali pevca v zboru. Enako velja za različne žanre in ni razlike če ge za petje v “rock bandu”, narodnih ali narodnozabavnih zasedbah ali petje pop glasbe.

ženski tercet preveva

Paket “Šola petja” je namenjen pevcem (pevkam) čistim začetnikom, kot tudi tistim, ki že pojete v različnih pevskih zborih in drugih glasbenih zasedbah.

Obsega vse faze razvoja pevskega glasu, vključno z tehnikami in vajami, ki pripomorejo k optimalni izkoriščenosti glasu vsakega posameznika.

Veliko nasvetov, vaj za razpon glasu ter intonacijo in opozorila na pogoste napake pevcev… Ne ostanite brez glasu zaradi neznanja!

Po osvojenih lekcijah boste razumeli, kako iz sebe “spraviti” svoj pevski maksimum. Izoblikovali boste svoj “glasbeni karakter” in kjerkoli boste suvereno zapeli pesem, ki si jo že danes na tihem “požvižgavate”.

Pravilno dihanje, petje na preponi, artikulacija, uporaba mimike in drugi elementi pravilnega petja bodo po koncu izobraževanja postali samoumevni in usklajen pevski aparat bo zagotovilo za odličen nastop. Tako se boste lahko odtlej pri petju bolj posvečali predvsem svoji pevski individualnosti.

Če se želite naučiti pravilnega petja s teoretično podlago je to pravi paket za vas!

become part of our

vision

Talk To Us & We’ll Talk To You!