IGRANJE CITER

Citre so resnično čaroben inštrument, igranje pa se tehnično malo razlikuje od igranja ostalih inštrumentov. Imajo pomirjujoč zvok in so zelo priročne, saj jih lahko nosimo s seboj.

Hitro se lahko naučimo enostavnih melodij, ki v kombinaciji z akordi zvenijo kar neverjetno. Če pri tem upoštevamo tudi navodila o dinamiki igranja, prstni tehniki itd. pa bodo zvenele naravnost božansko.

Obstaja več uglasitev, prevladujeta pa standardna (Muenchenska) in Dunajska  uglasitev  citer.  Obe uglasitvi  sta enakovredni oz. “enako dobri”.

citre dunajska ali minhenska uglasitev

Na internetu je ogromno pesmi, zapisanih tudi v video ali pisni obliki, ki jih boste znali samostojno zaigrati, lahko pa se boste priključili tudi kakšni glasbeni zasedbi, povsem samostojno pa boste znali zaigrati preko 40 pesmi.

ženska igra na citre

Paket “Citre “ je namenjen čistim začetnikom vseh starosti, kot tudi tistim, ki “za silo” zaigrajo kakšno pesem, vendar nimajo pravega občutka za igranje. Paket vsebuje tudi lekcije s tehničnimi vajami za lažji začetek učenja.

Poleg klasičnih in komercialnih pesmi paket obravnava veliko elementov glasbene teorije. 

Po opravljenem izobraževanju boste imeli občutek kaj zmorete in se morda odločili za nadaljevanje (morda pa ste vi ali vaš otrok celo “skriti talent”).

V vsakem primeru pa boste lahko sami razvijali svoje spretnosti in nadgrajevali svoje znanje iz interneta ali pa po kar lastnem posluhu.

Če se želite samostojno naučiti igranja citer z dobro teoretično osnovo, je to vsekakor pravi paket za vas!

become part of our

vision

Talk To Us & We’ll Talk To You!