IGRANJE BAS KITARE

Bas kitara je nepogrešljiv inštrument v vsaki moderni glasbeni zasedbi. V kombinaciji z drugimi inštrumenti vsaki pesmi ustvari končno žlahtnost oz. prepoznavnost.

Tudi če namesto bas kitare igramo bas linijo s sintesajzerjem, kontrabasom, tubo ali drugim bas inštrumentom obstajajo določene zakonitosti igranja, ki so enake za vse naštete inštrumente.

Osnovno igranje bas kitare (tehnično gledano) ni pretirano težko in se lahko naučimo igranja relativno hitro.

električna bas kitara

Vendar pa je pomembno, da se že na začetku naučimo pravilno poslušati posamezne pesmi, saj je to osnova za vse nadaljnje aktivnosti. V osnovi je igranje bas kitare lahko razumljivo tudi za začetnike, če so osnove igranja pravilno prikazane in podprte s primeri.

Učenje bas kitare je odlično dopolnilo za vse ki že igrajo kitaro, saj se velikokrat pojavi želja po prehodu med tema dvema inštrumentoma in ker je basistov relativno malo (dobrih učiteljev bas kitare pa še manj), je povpraševanje v različnih zasedbah po njih kar veliko. Torej si lahko z igranjem bas kitare ustvarite dodatno možnost za preboj na glasbene odre.

ženska igra na baskitaro

Paket “Bas kitara – osnovna stopnja” je namenjen vsem začetnikom, ki se želijo naučiti igranja bas kitare. Paket lahko služi kot odlično dopolnilo k klasični glasbeni šoli (paket kot dodatni inštruktor), saj obsega vse bistvene elemente igranja z dodatnimi praktičnimi primeri in vajami za spretnosti, ki so potrebne za igranje bas kitare, kot tudi nekaj osnov glasbene teorije.

Po 50. lekciji boste lahko zaigrali pesmi v skupini ali sami, čeprav bas kitara večinoma ni namenjena kot samostojen inštrument.

V praksi z bas kitaro igramo vse vrste glasbe. Lekcije v paketu vsebujejo večinoma komercialno, rock in narodno glasbo.

Po opravljenem izobraževanju boste spoznali, kaj zmorete in se odločili kako naprej (morda pa ste vi ali vaš otrok celo “skriti talent”). V vsakem primeru pa boste lahko samostojno razvijali svoje spretnosti preko materiala na internetu in tudi drugih virov.

Bas kitara je nekoliko specifičen inštrument, saj v posamezni pesmi ne igramo melodijo temveč ustvarjamo (dopolnjujemo) harmonijo. Poleg klasičnega igranja na inštrument se boste naučili tudi pravilne postavitve prstov, različnih tehnik igranja, nekaterih “večnih” šablon in nekaj prijemov. Poleg pesmi, ki jih zajema paket, boste znali zaigrati (oz. spremljati) po notah ali po posluhu tudi druge melodije, ki so vam všeč, saj boste pridobili osnove “poslušanja” glasbe v vlogi baskitarista, ki se nekoliko razlikuje od običajnega poslušalca.

Če se želite naučiti igranja bas kitare s pravilno glasbeno osnovo, je to pravi paket za vas.

become part of our

vision

Talk To Us & We’ll Talk To You!