POGOSTA VPRAŠANJA

V nadaljevanju si oglejte nekaj odgovorov na pogosta vprašanja ob naročilu paketa:

Kako poteka učenje na daljavo?
Učenje z nami (na daljavo) poteka preko video lekcij na USB-ključkih, ki jih dobite v paketu po pošti na dom. Doma si pogledate predvideno lekcijo in dnevno vadite vse vaje, ki so predvidene v vašem načrtu. Na koncu vsake lekcije rešite tudi domače naloge v igralnem zvezku.

Ali se res lahko tudi jaz naučim igranja inštrumenta?
Seveda! Vsakdo se lahko nauči igranja inštrumenta, vendar pa nismo vsi ljudje enako talentirani. Nekateri osvojijo naš kompleten program zelo hitro, drugi pa malo počasneje. V vsakem primeru pa se vsakdo nauči zaigrati vsaj nekaj – na svoj priljubljeni inštrument.

Ali lahko delam čisto samostojno?
Seveda, lahko delate popolnoma samostojno. V kolikor želite, pa se lahko z nami povežete v predvidenih terminih preko Skypa in nas vprašate za kakšen dodaten nasvet.

Kaj je »kontrolna lekcija«?
Kontrolna lekcija je video lekcija, ki je predvidena za kontrolo vašega igranja. Ko pridete do te lekcije se lahko povežete z nami in nam zaigrate naučeno melodijo, mi pa vam povemo kako napredujete pri igranju inštrumenta. Kontrolna lekcija se izvede na vašo željo in ni obvezna

Kakšen pomen ima izpit na koncu izobraževanja?
Na koncu izobraževanja je predvidena izpitna lekcija, ki je namenjena vam, če želite preveriti ali ste uspešno osvojili izobraževanje. Od nas dobite interno potrdilo o uspešnem zaključku izobraževanja, ki pa ni enakovredno spričevalu klasične glasbene šole. Z našim potrdilom se ne morete vpisati naprej npr. v srednjo glasbeno šolo. Izpitna lekcija se izvede na vašo željo in ni obvezna

Koliko vaje na dan je priporočljivo?
Odvisno od posameznika, vendar naj bi po naših izkušnjah za povprečnega posameznika zadostovalo 20-30 minut vaje dnevno. V paketu prejmete že izdelan program (načrt) s predvidenimi vajami na dan, tako da vi samo sledite temu programu (načrtu).

Ali sem morda prestar (premlad) za Glasbeno šolo na daljavo?
Po naših izkušnjah pri starosti navzgor načeloma ni starostnih omejitev, z našimi paketi so se že uspešno naučili igranja tudi starejši od 80 let. Pri otrocih, starih manj kot 7 let je takšen način izobraževanja vprašljiv, vsekakor pa je pri otrocih do 10 let je zelo priporočljivo, da se nekdo od bližnjih po malem dodatno ukvarja z otrokom in ga dodatno motivira.

Ali se moram nujno učiti tudi note?
Ne, lahko se učite igranja brez not
– torej na pamet. Sicer je igrati po notah precej lažje kot na pamet, vendar vas nihče ne sili učenja not. Imate možnost učenja igranja po notah ali brez – odločitev je vaša. 😉

V kolikšnem času se bom naučil igrati inštrument?
Na začetku izobraževanja je napredek relativno hiter ker so na začetku lažje skladbe, tako da nekaj skladb lahko zaigrate že v nekaj tednih. Sicer pa je predviden čas osnovnega izobraževanja približno eno leto (oz. leto in pol), odvisno od inštrumenta in od posameznega kandidata (od njegovega časa, talenta, motivacije, predznanja…, itd.).

Je paket primeren za popolnega začetnika?
Brez skrbi, naša osnovna stopnja je narejena za popolne začetnike
, ki se učijo praktično »od nič«. Program je narejen tako, da ga lahko razume vsakdo in se v dosedanji praksi še ni zgodilo, da bi imel kdo večje težave pri razumevanju gradiva.

Katera stopnja je primerna za mene?
V kolikor še ne igrate popolnoma nič, je za vas seveda primerna osnova stopnja. V kolikor nekaj malega »za silo« igrate, pa bi vseeno želeli pridobiti trdno osnovno s poznavanjem not in glasbene teorije, je za vas prav tako priporočljiv osnovni paket. V kolikor pa že obvladate osnovno igranje in bi se želeli samo še naučiti nekaj dodatnih skladb in poglobiti teoretično znanje pa je za vas bolj primeren nadaljevalni paket.

Če niste povsem prepričani, pa nas lahko pred naročilom tudi pokličete in bomo skupaj preverili  kateri paket je za vas najboljša izbira.

Ali paket deluje na sistemih Windows in Mac?
Da, naše video lekcije na USB-ključkih je možno predvajati na Windows in Mac sistemih.

Ali je potrebno računalniško znanje?
Ne, računalniško znanje ni potrebno. Računalnik je v našem izobraževanju zgolj pripomoček za gledanje video lekcij.

Kakšen nivo znanja pridobim z Glasbeno šolo na daljavo?
Osnovna stopnja
je približno ekvivalentna 1. In 2. razredu klasične glasbene šole, nadaljevalna stopnja pa je obsega približno 3. in 4. razred klasične glasbene šole. Pridobljeno znanje na višji stopnji pa je primerljivo z zaključeno nižjo glasbeno šolo.

Mislim da nimam posluha, je to problem?
Glasbeni posluh je širok pojem, če pa se omejimo na posluh kot na sposobnost razločevanja tonov, ima praktično skoraj vsak človek vsaj nekaj posluha, oz. težko najdemo osebo čisto brez posluha. Glasbeni posluh je vsekakor bolj pomemben npr. pri učenje petja ali pri igranju violine, saj je tam potrebno »zadeti« pravi ton.

Pri ostalih inštrumentih, kot npr. pri klavirju je dovolj če pritisnemo pravo tipko in pravi ton se avtomatsko zaigra, tako da ne potrebujemo popolnega glasbenega posluha. Seveda smo ljudje različni, nekateri potrebujejo več vaje za igranje na inštrument, drugi pa manj, vsakdo pa se lahko nauči vsaj nekaj igranja na inštrument.

Kako lahko nabavim paket?
Paket lahko naročite na naši strani www.glasbena-sola.com/narocila Lahko pa tudi pokličete na telefon 040-300-500. ali pišete na email: info@glasbena-sola.com Paket pošljemo po pošti in ga običajno  prejmete v 2 delovnih dneh.

become part of our

vision

Talk To Us & We’ll Talk To You!