UČENJE VIOLINE (Paket "VIOLINA - osnovna stopnja")

učenje violineViolina je osupljiv inštrument, ki na začetku zahteva nekaj več vaje in ročnih spretnosti, saj se v eni podrobnosti razlikuje od ostalih inštrumentov naše glasbene šole (zagotavljanju intonacije).

Vendar pa kasneje, ko osvojimo tehniko polaganja prstov - ni več ovir za igranje violine.
Z nekaj znanja lahko naredimo močan vtis na poslušalce, saj violina ni tako pogost inštrument v naši družbi, kot npr. kitara in to dejstvo jo naredi še bolj skrivnostno.

Poleg vseh pesmi, ki so zajete v lekcijah boste znali zaigrati tudi druge melodije, ki so vam všeč.
Na internetu je ogromno pesmi, zapisanih tudi v notni obliki, ki jih boste znali samostojno zaigrati, lahko pa se boste priključili tudi kakšni glasbeni zasedbi. 


samostojno ucenje violine domaPaket "Violina - osnovna stopnja" je namenjen čistim začetnikom vseh starosti, kot tudi tistim, ki "za silo" zaigrajo kakšno pesem, vendar nimajo pravega občutka za igranje.

Paket lahko služi kot odlično dopolnilo k klasični glasbeni šoli (paket kot dodatni inštruktor), saj poleg klasičnih in komercialnih pesmi obravnava vse bistvene elemente glasbene teorije, poleg tega pa je priložena nalepka za lažje igranje.
 
 

Po 70. lekciji boste zaigrali pesmi, ki ste jih verjetno do sedaj samo občudovali. Violina je inštrument, s katerim igramo klasično glasbo in ljudsko glasbo, nepogrešljiva je pri "country" glasbi, v lekcijah pa je tudi nekaj komercialne glasbe, saj je z violino mogoče zaigrati večino melodij, ki jih poslušamo iz dneva v dan.

Po opravljenem izobraževanju boste imeli občutek kaj zmorete in se morda odločili za nadaljevanje (morda pa ste vi ali vaš otrok celo "skriti talent"). V vsakem primeru pa boste lahko sami razvijali svoje spretnosti in nadgrajevali svoje znanje iz interneta.

Poleg igranja se boste naučili pravilne drže violine, loka, pravilnega postavljanja prstov na vrat, spretnosti vleke loka po strunah, mazanja loka, prehodov v višje lege in še kaj... 

POZOR! Samostojno učenje violine je malo težje od večine ostalih instrumentov, zato učenje poteka s pomočjo POSEBNE NALEPKE, ki smo jo za namene poučevanja razvili v glasbeni šoli na daljavo. Nalepka nam olajša razumevanje osnovne logike razporeditve tonov na vratnem delu violine, hkrati pa nam nakazuje približno postavitev prstov pri igranju. 

Če se želite naučiti pravilnega igranje violine z ustreznimi tehnikami igranja in dobro teoretično osnovo, je to vsekakor pravi paket za vas!
 

 

STUDIO KREATOR d.o.o.
 
Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana
 

 tel: 040 / 300 500
 
info@glasbena-sola.com


 

 : : : GLASBENA ŠOLA NA DALJAVO : : :  učenje igranja violine : : : ZA VSE GENERACIJE : : :